Organisatie, Yoga & Reisbegeleiding

Ongeveer 20 jaar geleden zette ik mijn eerste voet in een yoga studio. Die eerste jaren was mijn wekelijkse yoga les vooral een moment om tot rust te komen en te werken aan mijn flexibiliteit. Zonder dat ik het echt heel bewust doorhad, bood yoga me veel meer dan dat. Dit herken ik ook bij veel mensen aan wie ik nu les geef.

In de jaren die volgden ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in yoga, Vipassana meditatie en natuurlijke geneeskunde.
Rond dezelfde tijd dat ik  bekend werd met yoga, behaalde ik mijn 1ste en 2de graad Reiki, aangevuld met Thai massage.
Na jaren lessen volgen en geinspireerd raken voor verschillende leraren, zette ik in 2012 mijn eerste stap om zelf yoga les te geven. Cursussen en opleidingen volgden en heb ik dit jaar mijn Reiki Master graad behaald. 

Ik geniet enorm van anderen te helpen, te inspireren en om bijdrage te leveren aan hun welzijn, zowel lichamelijk als geestelijk.  
In 2015 kwam voor mij veel samen na aanleiding van de opleiding 'yoga therapie, bodywork & massage'.
De vele interesses en ervaringen die ik de afgelopen 20 jaar jaar heb vergaard, kwamen samen en vonden hun weg in een complete(re) vorm van begeleiding: Naast yoga- en ademhaling oefeningen, het vergroten van bewustwording van eigen lichaam en geest dmv opmerkzaamheid. Massage die bijdrage levert aan het beter in het  lichaam en dus ook hoofd zitten, het belang van gezonde voeding, de geneeskrachtige werking van kruiden, olieen, en het ten volle genieten van de kleine dingen in het leven, liefde vol zijn naar jezelf en elkaar. En niet te vergeten creatief bezig zijn. 


Een beetje meer andere achtergrond:
Ik heb Activiteiten Begeleiding en Culturele Maatschappelijke Vorming gestudeerd. Na mijn HBO ben ik vooral werkzaam geweest in sociaal cultureel werk en werk sinds 2006 wereldwijd als reisbegeleider bij Sawadee Reizen. In 2008 heb ik mijn fotografie bedrijf opgezet. 


Eind 2010 ben ik van Nederland naar Jordanië verhuisd om daar als ‘Product manager’ bij een lokale organisatie te werken die ferry diensten verzorgd tussen Egypte en Jordanië. Een grote nieuwe uitdaging stond me te wachten. Ik liet mijn werk als fotograaf in Nederland achter me en maakte een grote stap in het onbekende.
Maar het bloed kruipt ook waar het gaan moet: na enkele jaren kantoor werk, heb ik in 2014 mijn vaste baan opgezegd om mij (weer) ten volle te richten op mijn grote passies: yoga, fotografie en reizen.
Wekelijks geef ik nu yoga en meditatie les, organiseer en begeleid regelmatig (eigen) reizen, en geniet van fotoopdrachten en de cursussen hierin. 

Het lijkt misschien dat mijn drie passies los van elkaar staan, maar ik ervaar het als zeer aanvullend aan elkaar. Het ene inspireerd het andere, en creeert weer het volgende. 
Ik behaal ontzettend veel plezier in het werken met mensen en aan het opzetten van reizen, en de organisatie hiervan te verzorgen. 

Mijn volgende stap is om yoga reizen aan te bieden in andere landen, en om een B&B plus spiritueel centrum op te zetten. Een plek waar reizigers tot rust komen, geïnspireerd worden, kort of lang kunnen blijven, waar speciale thema projecten aangeboden worden en waar heerlijk (organisch) gegeten kan worden.