Welkom op mijn site flow-spirit

Je vindt hier meer informatie over holistische begeleiding & leefstijl adviezen. 

Yoga, meditatie, mindfulness, reiki, massage, voeding en coaching zijn middelen die ik graag inzet om jou te ondersteunen.

Mijn doel is zodanig te begeleiden dat je lekkerder in je vel gaat zitten, je meer bewust wordt van wat speelt, je geniet, ontspant en prettig voelt en dat je beter om kunt gaan met uitdagingen en spanningen.   

Vanuit mijn eigen ervaring wat elk van bovenstaande middelen kunnen betekenen, heb ik mij de afgelopen 25 jaar meer en meer verdiept op elk gebied.  
Zoals ik mijn leraren had en nog steeds heb, zo hoop ik bij te dragen aan jouw algehele gevoel van welzijn en geluk.

Een holistische begeleiding betekent dat er naar het geheel van lichaam en geest gekeken wordt, ervan uitgaand dat alles met elkaar samenhangt. Dat kan zijn in losse lessen als ook bij een begeleidingstraject. 

Yogalessen
De lessen hebben hun basis in Hatha-yoga. De vorm en intensiteit wordt aangepast aan jouw wensen en mogelijkheden, of die van een groep.  Ik implementeer daarbij ook Vipassana - mindfulness meditatie.
Groeps- en privé lessen faciliteer ik op lokatie van keuze.  

Reiki behandeling
Reiki is een oude Japanse methode van heling, die de universele levensenergie gebruikt om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Een behandeling activeert de natuurlijke genezingsprocessen van je eigen lichaam en herstelt het fysieke en emotionele welzijn.
Ik bied 1-op-1 behandelingen en behandelingen op afstand aan. Dit betekend dat we fysiek niet bij elkaar hoeven te zijn. 

Reiki cursus
Ik bied cursussen aan voor Level I en II. Bij level I leer je wat Reiki is en hoe je jezelf en anderen een behandeling kunt geven. Bij Level II leer je afstandsbehandelingen te geven en hoe je de reiki symbolen kunt inzetten. 

Mindfulness en Vipassana-meditatie
mindfulness traint je bewustzijn om te zien wat zich in het nu afspeelt. 
Regelmatige oefenen zal resulteren in een betere balans en gevoel van geluk met betrekking tot je dagelijks leven. 
Bij mindfulness begeleiding wordt naast oefeningen, dieper ingegaan op theorie en krijg je opdrachten mee.

Vipassana-meditatie wordt gezien als de basis van alle aandachts- en bewustwordingstrainingen. 
Bij Vipassana heb je sta-, loop-, en zit meditatie. Je traint je opmerkzaamheid en observeert wat er op dat bepaalde moment is zonder dieper op het onderwerp in te gaan en zonder (voor)oordelen.
Lessen en workshops worden zowel privé geven als aan groepen. 

Massage behandelingen
Een ontspanningsmassage is een geweldige manier om jezelf te verwennen en om volledig te ontspannen en stress los te laten. Binnen deze massagevorm is ook Reiki geïmplementeerd.
Bij de deep tissue massages combineer ik traditionele Thaise druktechnieken, Zweedse en intuïtieve massage.  Deze helpen pijn te verminderen en vaste spieren losser te maken.
Gaat je voorkeur uit naar een bepaalde lokatie, dan valt hierover te overleggen.  

Leeftijlbegeleiding
Een gezonde leefstijl en goede voeding kunnen gezondheidsproblemen verhelpen en soms zelfs voorkomen.  
Bij een leefstijlbegeleiding gaan we samen in kaart brengen waar je problemen en klachten liggen, wat mogelijke oorzaken zijn, welke gewoontes je hebt en hoe je leefstijl eruit ziet.  
Bewustwording, inzicht, beweging en voeding zijn sleutelelementen hierin. 
Veranderingen en nieuwe gewoontes ga jij je eigen maken, zodat je een gezondere leefstijl krijgt en behoudt.
Het aantal gesprekken is in overleg.

Stressbegeleiding
Als positieve stress negatief is geworden. 
Samen onderzoeken we de situatie waarin je je bevindt en de problemen die je ervaart. Individuel programma bestaat uit oefeningen, opdrachten en gesprekken aangepast op jouw behoeftes en wenzen. 
Accent ligt op gevoel en bewustwording.  Bij een holistische begeleiding kan reiki en/of massage worden toegevoegd voor meer ontspanning en ondersteuning. Denk ook aan ademhalingstechnieken, body scan oefeningen, yoga, meditatie en mindfulness oefeningen.  Voeding en leefstijl wordt ook zeker onder de aandacht gebracht omdat dit erg van invloed kan zijn. 
Prijzen zijn afhankelijk van het aantal- en soort behandeling. 
Gaat uw voorkeur uit naar een bepaalde lokatie, dan valt hierover te overleggen

Retraite
Een retraites is een geweldige manieren om je meer te verdiepen in yoga en meditatie en in het beoefenen van aandachtig leven.   
Op dit moment heb ik twee themaretraites van 3 dagen ontwikkeld voor internationale groepen. Deze worden met name in het voorjaar en najaar gegeven in Jordanië: een Vipassana-retraite in Aqaba en de "white spot retraite" in Wadi Rum.
Wil je liever een week weg? Dat kan! In samenwerking met Jolanda van Dorp, hebben we een speciale Mindfulness & Yoga vakantie opgezet in de Dordogne, Frankrijk. Eerst volgende reis staat geplant najaar 2020. 


Zin om samen te werken? Fantastisch! Graag bied ik je mijn competenties aan op verschillende lokaties in de wereld.

Namaste

Jolinda Cath