Welkom op mijn site flow-spirit

Je vindt hier meer informatie over holistische & leefstijl begeleiding.

Coaching, yoga, meditatie, mindfulness, voeding, reiki & massage zijn middelen die ik inzet om samen te werken aan je algehele gevoel van welzijn en geluk.

Mijn passie is om anderen te ondersteunen en motiveren waar kan en nodig is. 
Om je te begeleiden als uitdagingen geen positieve stress meer geeft, maar er voor zorgt dat je niet meer lekker je vel zit, je veel last van spanningen hebt, of bijvoorbeeld wordt geteisterd door paniekaanvallen.
Als je merkt dat de leefstijl die je nu hanteerd niet gezond is maar het lukt je maar niet of echt veranderingen door te voeren.   

Iedereen maakt zijn eigen (innerlijke) ontdekkings reis, op zijn eigen tempo en ieder van ons komt zijn / haar eigen uitdagingen onderweg tegen. 

Lessen en behandelingen kunnen los gevolgd worden of onderdeel uitmaken van een pakket.

Yoga lessen
De lessen hebben hun basis in Hatha yoga. De vorm en intensiteit wordt aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de groep of het individu.  Ik implementeer daarbij ook vipassana - mindfulness meditatie en Pilates
Groeps- en Prive lessen faciliteer ik op lokatie van keuze.  

Reiki en Massage behandelingen
Reiki is een oude Japanse methode van heling, die de Universele levens energie gebruikt om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Een behandeling activeert de natuurlijke genezingsprocessen van je eigen lichaam en herstelt het fysieke en emotionele welzijn.
Ik bied 'één op één' en afstandsbehandelingen aan. En geef initiaties in Level I en II.
Een ontspanningsmassage is een geweldige manier om jezelf te verwennen en om volledig te ontspannen en stress los te laten. Binnen deze massagevorm is ook Reiki geïmplementeerd.
Bij de deep tissue massages, combineer ik traditionele Thaise druktechnieken, yoga therapy vormen en intuïtieve zweedse massage.  Het helpt pijn te verminderen en vaste spieren meer los te maken.
Alle behandelingen worden op lokatie naar keuze gegeven 

Mindfulness & Vipassana Meditatie
Mindfulness is ontzettend populair de laatste tijd en voor een hele goede reden. Mindfulness is gericht en bewust aandacht besteden aan wat er op dat moment speelt. In het 'hier en nu' en het omvat een bewuste richting van ons bewustzijn.
Vipassana-meditatie is de basis van alle aandachts- en bewustwordingstrainingen. Het observeren wat er op dit moment is, zonder dieper op het onderwerp in te gaan en zonder (voor)oordeel.
Privélessen en workshops worden geven aan individuen en groepen. 

Leeftijl begeleiding
Leefstijl of LifeStyle gaat om het behandelen van leefstijlgerelateerde aandoeningen met behulp van gezonde(re) leefstijl en goede voeding en uiteindelijk ook om het voorkomen van problemen.   
In het Leefstijl begeleidings traject, gaan we samen in kaart brengen waar je problemen en klachten liggen, waar mogelijke oorzaken zitten, welke gewoontes je hebt en hoe jouw leefstijl er nu uit ziet.  Bewustwording & inzicht, beweging en voeding zijn een sleutel elementen hierin.
Vervolgens gaan we gefaseerd veranderingen aan brengen, en deze daadwerkelijk ook eigen maken zodat je nieuwe gewoontes en gezondere leefstijl krijgt en behoud. 
Het programma bestaat uit meedere persoonlijke gesprekken en follow-up sessies. Aantal is afhankelijk van behoefte

Stress Begeleiding
Ieder individu is anders en heeft andere behoeftes. En daarom onderderzoeken we samen de situtatie waarin je je bevindt en de problemen die zich voordoen. De ene heeft eerst vooral behoefte aan ontspanning, de ander beweging, de ander weer praten. Door middel van gerichte oefeningen en opdrachten proberen we de kern te vinden. Wat speelt er werkelijk en hoe voel je je hierbij en waar komt dat tot uiting in het lichaam en de geest. Door ons ook vooral te richten op het voelen, ga je verder dan de zaken te benaderen vanuit het verstand. Bewustworden is een sleutel hierin.
De holistische begeleiding uit zich ook in de middelen die ingezet kunnen worden, zoals Reiki en massage. Voeding en lifestyle wordt ook onder de loep genomen. Dit traject bestaat uit meerdere bijeenkomsten en richt zich naast stress vermindering  op het verhogen van het geluksgevoel. 

Workshops & Retraites 
Een geweldige manier om je meer te verdiepen in yoga en meditatie en in het beoefenen van aandachtig leven.   
Op dit moment heb ik twee thema retraites van 3 dagen ontwikkeld voor internationale groepen, die met name in het voorjaar en najaar gegeven op verschillende lokaties in Jordanië.  Vipassana retraite in Aqaba en de "white Spot retraite" in Wadi Rum


Rondreizen
Wil je graag langer weg, en zoek je meer verdieping, dan zijn er verschillende thema weken en rondreizen
Er zijn op dit moment twee reizen die ik in samenwerking met anderen aanbied: Coaching & Yoga week in Wadi Rum en Aqaba met Saskia.  En in samenwerking met Jolanda van Dorp, een Mindfulness & Yoga vakantie in de Dordogne, Frankrijk. 

Ik bied je mijn passie en kennis aan op verschillende locaties in de wereld.

Namaste

Jolinda Cath