Welkom op mijn site flow-spirit

Je vindt hier meer informatie over holistische begeleiding.


Iets wat we allemaal gemeen hebben is dat we op zoek zijn naar van welzijn en geluk.

Mijn wens is om hieraan bij te dragen door mijn kennis, ervaringen, aandacht en beste intentie in te zetten.

Ik help, ondersteun en motiveer graag zodat je lekkerder in je vel zit, bewuster wordt van wat speelt, meer geniet, makkelijker ontspant en dat je beter om gaat met uitdagingen.

Yoga, meditatie, mindfulness, reiki en massage zijn vormen die al sinds vele jaren van grote betekenis voor mij zijn.
Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mij de afgelopen 25 jaar in elk onderwerp meer ben gaan verdiepen om het vervolgens zelf als middel in te zetten.

Bij elke les en behandeling  probeer ik elke individu echt te zien en te voelen,  al dan niet in combinatie met een gesprek.  Als iemand met hoogsensitive eigenschappen, ligt hier, naast kennis, ook mijn kracht.

 

Ik noem mijn diensten graag 'holistische begeleiding', omdat dit betekent dat je naar het geheel kijkt; het benadert elk aspect van iemands leven - lichaam en geest.

Yogalessen
De lessen hebben hun basis in Hatha-yoga en worden gecombineerd met andere stijlen zoals 'flow', 'vinyasa' , 'ashtanga' en 'yin'. Ik implementeer daarbij ook Vipassana - mindfulness meditatie.
De vorm en intensiteit wordt aangepast aan jouw wensen en mogelijkheden, of die van een groep.  
Groeps- en privé lessen faciliteer ik op lokatie van keuze.  

Reiki behandelingen en cursussen
Een Reiki behandeling activeert de natuurlijke genezingsprocessen van je eigen lichaam en herstelt het fysieke en emotionele welzijn.
Ik bied 1-op-1 behandelingen en afstandsbehandelingen aan voor mensen en dieren. Een afstandsbehandeling betekend dat we fysiek niet bij elkaar hoeven te zijn. 
Cursussen en initiaties worden gegeven voor Nivo I en II. 

Massage behandelingen
Voetreflexologie is gebaseerd op de theorie dat er zones en reflexen op de voeten zijn die overeenkomen met organen en klieren van het hele lichaam.
Binnen deze massagevorm worden bepaalde punten op de voetzool en onderbenen geactiveerd, en kan een houten stok gebruikt worden. Er wordt gebruik gemaakt van olie en speciale balsem.
Lymfedrainage massage is een techniek die het vloeistofsysteem in het lichaam te stimuleert en afvalstoffen uit scheidt. Deze massage heeft ook een zeer positief effect op het zenuwstelsel wat zorgt voor ontspanning van gespannen spieren.  Deze massage helpt het genezingsproces na een operatie en verminderd zwellingen en zorgt voor betere borstvoeding.
Bij de 'deep tissue' massages combineer ik traditionele Thaise druktechnieken, Zweedse en intuïtieve massage.  Een goede manier helpen om pijn te verminderen en vaste spieren losser te maken.
Een ontspanningsmassage is een geweldige manier om jezelf te verwennen en om volledig te ontspannen en stress los te laten. Binnen deze massagevorm is ook Reiki geïmplementeerd.
De Gezichtsmassage is ontwikkeld op basis van traditionele Thaise massage en omvat ook de lymfe. Het stimuleert de spieren en activeert de bloedcirculatie. De massage is inclusief gezichtsreiniging, masker en drukpuntmassages van armen en benen.
Warme kruiden ballen massage is een natuurlijke therapie waarbij veel kruiden en warmte worden gebruikt. Traditioneel wordt deze massage gecombineerd met een drukpuntmassage wat helpt om langer te ontspannen en om afvalstoffen af te scheiden. Ook wordt het vaak gebruikt als alternatief voor zalf of medicijnen.

Alle behandelingen zijn op aanvraag. Gaat je voorkeur uit naar een bepaalde lokatie, dan valt hierover te overleggen. 

Mindfulness en Vipassana-meditatie
Eenvoudig gezegd houdt mindfulness een bewuste richting van je bewustzijn in. Hierbij ben je bewust wat zich in het nu afspeelt. 
Bij een mindfulnesstraining leer je hoe je mindfulness in je dagelijkse leven kunt implementeren door middel van oefeningen en opdrachten. Er wordt dieper ingegegaan op achtergrondinformatie en theorie. 
Vipassana-meditatie wordt gezien als de basis van alle aandachts- en bewustwordingstrainingen. 
Je traint je opmerkzaamheid en observeert wat er op dat bepaalde moment is zonder dieper op het onderwerp in te gaan en zonder (voor)oordelen.

Privélessen en workshops zijn beschikbaar voor individuen en groepen.

Workshops en Retraites
Een workshop of retraite is een geweldige manieren om je meer te verdiepen in yoga en meditatie en in het beoefenen van aandachtig leven.  
Op dit moment heb ik drie themaretraites in Jordanië, van elk drie dagen:  een Vipassana-retraite in Aqaba,  de "white spot retraite" in de Wadi Rum woestijn, en een  'Diving, yoga and meditation weekend' in Aqaba.

Wil je liever een week weg? Dat kan! In samenwerking met Jolanda van Dorp, hebben we een speciale Mindfulness & Yoga vakantie opgezet in de Dordogne, Frankrijk. Eerst volgende reis staat geplant najaar 2020. 

Zin om samen te werken? Fantastisch! Graag bied ik je mijn competenties aan op verschillende lokaties in de wereld.

Inspiratie: 
Bij
 Leefstijl vind je informatie over 10 thema's die je levensstijl positief kunnen beinvloeden.  De pagina's van de inspiratie weken zijn het Engels. Ik hoop dat het je inzichten, inspiratie en motivatie geeft om (kleine) veranderingen aan te brengen.

Namaste

Jolinda Cath