yoga and photography 14 days

This trip is specially designed for a Dutch group, for go around Jordan for two weeks. All the highlights will be visited and going off track.
The tour consists of 10 day travelling around and 4 days at the beach.

Daily yoga & meditation classes will be given.

During the tour, people will get information and tips about photography. As well they receive assignments. At the end of the trips chosen images taken are to been shown and discussed.  

Below trip is written in Dutch.

 

Een unieke reis waarin je de eeuwenoude historie van dit land gaat ontdekken, wandelingen maakt door prachtige natuur en kennis maakt met de locale bevolking.

Reis programma 

·                     Een volkomen andere wereld op enkele uren vliegen
·                     Kleine groep van maximaal 14 personen
·                     Laat je betoveren door wereldwonder Petra, de oude ‘red rose city” van de Nabateërs
·                     Waan je terug in de tijd in Jerash, de oude stad van de Romeinen
·                     Ontdek de prachtig rode Wadi Rum woestijn per jeep, kameel of te voet
·                     Relax en drijf in de Dode Zee
·                     Wandel in de beschermde natuurgebieden van Dana en Feynan
·                     Dompel je onder in de heetwater bron van Ma’in
·                     Hike door een prachtige kloof met water in Wadi Mujib
·                     Zwemmen, snorkelen of duiken in de Rode Zee
·                     Fotografie workshops
·                     Yoga & Meditatie op bijzondere plekken

 

Begeleiding tijdens de reis
·                     Nederlandse reisbegeleidster, yoga docente & fotograaf
·                     Lokale gidsen

 

Accommodatie tijdens de reis
·                     3-sterren hotels in Amman, Madaba, Petra en Aqaba (optie 4* hotel aan strand in Aqaba)
·                     Chalets aan de Dode Zee, onderdeel van Natuurbeheer (RSCN)
·                     Traditioneel hotel in Dana ter ondersteuning van lokale bevolking
·                     Ecologisch hotel in natuurgebied Feynan
·                      ‘green key’ woestijnkamp in Wadi Rum

Transport tijdens de reis
·                     Privé toeristen (mini)bus
·                     4x4 jeeps van Feynan en naar Petra en in Wadi Rum

 

Dag tot dag

Dag 1: Amsterdam – Aqaba - Amman
Na aankomst op Aqaba Airport rijden we in ongeveer 4,5 uur naar Amman.
Amman is een grote stad met een oud centrum en moderne buitenwijken. In de avond kunnen we alvast wat van de stad bekijken en lekker uit eten gaan.
Overnachting in Amman (logies en ontbijt).

 

Dag 2: Amman
Onder leiding van een locale gids gaan we de oude stad Ammen ontdekken. We bezoeken onder andere de oude citadel, een romeins theater en dwalen door de souk.
Vandaag kun je ook meedoen met een fotografie workshop en opdracht.
Overnachting in hetzelfde hotel in Amman (logies en ontbijt).

 

Dag 3: Jerash
In ongeveer 1,5 uur rijden we naar Jerash. Jerash is de grootste Romeinse ruïne buiten Italië.
Je vindt hier verschillende tempels zoals die van Zeus en Artemis, 2 theaters, oude lanen met de stenen waar je de karrensporen nog in ziet en andere indrukwekkende bouwwerken. Deze stad was in de tijd van Alexander de Grote een zeer belangrijke en welvarende stad.
De stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo goed bewaard gebleven. Rond 1920 werd begonnen met de opgravingen en restauratie, die vandaag de dag nog steeds plaatsvinden. We rijden in de middag door naar Madaba. Madaba is een gezellig stadje en vooral bekend om de zestiende eeuwse mozaïekvloeren, waarvan de oudste map van Jeruzalem de bekendste is.

We overnachten in een 3-sterren hotel vlakbij deze beroemde vloer (logies en ontbijt).

Vandaag 2de fotografie opdracht..

 

Dag 4: Madaba - Mt. Nebo – Ma’in - Dode Zee
In de ochtend bezoeken we de St. George kerk. Deze kerk is in 1896 gebouwd over de restanten van een veel oudere Byzantijnse kerk uit de 6de eeuw. In deze kerk vind je de oudste mozaïeken map van het Beloofde land, met Jeruzalem, Bethlehem, de Dode Zee, een deel van Jordanië en zelfs Egypte. In het gebied van Madaba liggen talloze mozaïeken vloeren. Andere prachtige mozaïeken kunstwerken met afbeeldingen van planten, dieren, bloemen en mythologische scènes, vind je in de ‘Church of the Virgin’, ‘the Apostles’ en bij het ‘Archaeological’ Museum’.

In begin van de middag komen we na een korte rit aan bij Mount Nebo. Dit is de plek vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei en de Dode Zee. Een korte rit door een prachtige omgeving brengt ons daarna naar de natuurlijke heetwater bronnen van Ma’in. Waar je ook in kunt badderen. Watervallen sieren de prachtige bergen. We rijden vervolgens verder naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. We overnachten in Wadi Mujib, een natuurgebied van de RSCN (the Royal Sociaty for the Concervation of Nature - www.rscn.org.jo). De Dode Zee heeft een zeer hoge concentratie van zout en mineralen. Al eeuwenlang komen hier mensen uit de hele wereld voor de zuiverende, helende en verjongende werking.

We verblijven hier in chalets aan de Dode Zee (logies, ontbijt & dinner).

Om de dag helemaal relax te eindigen kun je meedoen aan Yoga en meditatie tijdens zonsondergang die hier adembenemend is.

 

Dag 5: Dode Zee - Dana
In de (vroege) ochtend kun je nog een keer heerlijk dobberen in de Dode Zee. Je hebt de optie om een hike te maken door de Mujib canyon. In april kan er redelijk wat water staan, die soms tot boven je middel kan reiken. Een spectaculaire wandeling naar een waterval en terug. Klauterend over rotsen en door water.  In de middag rijden we door naar Dana, het grootste natuurreservaat van Jordanië. Dana karakteriseert zich door bergen van zandsteen, kalksteen en graniet. Er zijn rond de 800 soorten planten, bijna 200 soorten vogels en tientallen zoogdieren te vinden. We verblijven in het oude dorp Dana dat bovenaan een prachtige vallei ligt en spectaculaire vergezichten geeft. We slapen is een eenvoudig hotel dat onderdeel is van een duurzaamheidsproject. (logies, ontbijt en dinner)

Het project ondersteunt verschillende vrouwenprojecten, leidt lokale mensen op tot gids en geeft educatie voor biologisch tuinieren met behoud van de natuur. Het dorp was ooit helemaal vervallen en bestond uit ruïnes. Met behulp van donaties wordt Dana gerestaureerd waardoor lokale mensen weer terug in hun dorp komen wonen. Naast een paar winkeltjes zijn er enkele accommodaties voor toeristen.

 

Dag 6: Dana – Feynan
Na het ontbijt maken we een prachtige wandeltocht van Dana naar Feynan onder leiding van een locale gids. Hij kan je van alles vertellen over planten, dieren en hoe men vroeger leefde. Afhankelijk van ons tempo duurt de wandeltocht rond de 6 - 7 uur. We dalen 1500 meter af naar het lager gelegen Feynan, wat ook onderdeel is van het Dana Biosphere Reserve. Het gehele natuurgebied beslaat zo’n 300 kilometer. We overnachten in een eco lodge (logies, ontbijt, lunch & dinner). Deze plek wordt door National Geographic Adventure Magazine bejubelt als één van de top vijftig eco lodges in de wereld.

Vandaag 3de fotografie opdracht.

 Dag 7: Feynan – Little Petra – Petra
Optie voor een vroege ochtendwandeling met lokale gids of een energieke en ontspannende yoga les.

De hele ochtend heb je de tijd om Feynan te verkennen via één van de vele trails, dit kan te voet of per mountainbike. Met jeeps rijden we, door een prachtig gebied omringd door bergen, naar Little Petra. Little Petra geeft je een eerste indruk van dit enorme gebied waaruit Petra bestaat. Het wordt door slechts weinig mensen bezocht. Een kwartier rijden verderop ligt Wadi Musa waar we in een hotel vlak bij de ingang van Petra verblijven (logies en ontbijt).

 

Dag 8: Petra
We hebben een volle dag om Petra te gaan bekijken, te voelen en ervaren.
Het wordt ook wel de ‘rose red’ city van de Nabateërs genoemd. Vooral als de zon ondergaat, krijgen de rotsen een diep rode kleur. De Nabateërs waren een nomadisch volk, welvarend geworden door handel in o.a. kruiden en wierook.

Petra, een UNESCO World Heritage site, is meer dan 2000 jaar geleden gebouwd is. Om binnen te komen, wandel je eerst een kilometer door de “siq”  een kloof met hoge rotswanden. Aan het einde van deze kloof doemt de eerste, en meest bekende, gigantische tombe op, “de schatkamer”.  Verder vind je er een theater, koningsgraven, Romeinse straat, tempels, mozaïekvloer en oude kerk. Voor de actieve wandelaars is er een prachtige wandeltocht naar het “klooster”. Na een dag wandelen kun je heerlijk ontspannen in een Turks bad.

Vandaag 4de fotografie opdracht.

We verblijven in hetzelfde hotel (logies en ontbijt).

Dag 9: Petra – Wadi Rum
In de ochtend kun je nog een keer Petra bezoeken, een paardrijtocht maken of lekker relaxen. Aan het begin van de middag rijden we door naar Wadi Rum, ook wel de, “moon valley desert”, genoemd. Een van de meest mooie woestijnen van de wereld, met spectaculaire rotsformaties, rood zand, duinen en oude inscripties in kloven en rotswanden. Deze woestijn is zeer energetisch. We overnachten in een “green key” desert camp, waar we in bungalows met eigen badkamer verblijven. Het kamp is omringd door prachtige bergen en duinen waarvan je een wijds uitzicht hebt over de vallei. (logies, ontbijt en dinner)

Wadi Rum is a protected environment. Most desert creatures are nocturnal (avoiding day time sun) and the larger animals are in very low number, like the Blandford's fox, the Arabian Sand Cat and the Gray wolf. Mostly be found are reptiles, insects and birds. Often see is the Blaps beetle, which is black with very long legs. The most common bird is the buff colored Desert Lark. Small herbs, used for centuries by the Bedouina are encountered in the mountainous regions and the red anemones and Jordan’s national flower the Black Iris can be spotted. A protected fenced natural habitat is created for the Ibex, a mountain goat

 

Dag 10: Wadi Rum
We hebben de hele dag om Wadi Rum te verkennen. Dit kun je per jeep, kameel of te voet doen. 
We overnachten in hetzelfde kamp (logies, ontbijt en dinner).
Wadi rum is een prachtige plek voor yoga en meditatie. Dat kunnen we in de ochtend of avond doen.

 

Dag 11: Wadi Rum – Aqaba
Na het ontbijt rijden we in een uur naar Aqaba, aan de Rode Zee.
Aqaba is een kleine gezellige stad aan zee. Ideaal om wat rond te struinen, te shoppen en op een terrasje wat te eten en te drinken. Voor waterliefhebbers, een prachtige plek om te duiken of te snorkelen.
Je hebt de optie op of in een 3*hotel in het centrum van de stad te verblijven of in een 4* hotel 15 minuten rijden en zuiden van Aqaba aan de Rode Zee (logies en ontbijt)

Dag 12-14: vrije dagen om te zwemmen, snorkelen, duiken, lezen, stad verkennen, of wat je maar wilt.

Aan de hand van een nieuwe fotoopdracht kun je de stad nog leuker gaan ontdekken.

 

Dag 15: Aqaba – Vliegveld - Amsterdam
Afhankelijk van het vluchtschema, heb je nog een vrije ochtend. Daarna vlieg te terug naar Nederland.

 

Prijs:
Bij 10 personen:
Prijs per persoon in double,twin & triple rooms in US $: 1303 
Prijs per persoon in Single room in US $ 1303 + $349 = $ 1652

*In Dana is het niet gegarandeerd dat een eenpersoonskamer mogelijk is.
** In Wadi Rum is een eenpersoonskamer alleen mogelijk in VIP rooms. Bovenstaande prijs is gebasseerd op de gewone tenten met gedeelde badkamer, hierdoor geen eenpersoonstent. Een extra toeslag voor VIP en Single room komt op $101 / €

Supplement voor 4 nachten in 4* hotel bij het strand, ten zuiden van Aqaba stad in plaats van 3* hotel down town Aqaba:
Per person op basis van 2 of 3 persoonskamer: $ 150 
Per persoon op basis van eenpersoonskamer: $ 199 

 

Prijs is inclusief
- vervoer in AC mini van (max 18 personen), dag 1,3,4,5, 9,11,15
- vervoer 4x4 van Feynan – Petra
- vervoer 4x4 van en naar kamp Wadi Rum
- vervoer bagage van Dana naar Feynan
- 3 dagen locale gids op dag 2, 3 en 4
- locale gids hike Dana – Feynan
- locale gids Petra op dag 8
- 2 nachten 3* hotel Amman, BB
- 1 nacht 3* hotel Madaba, BB
-1 nacht Wadi Mujib chalets, HB
-1 nacht Dana traditional hotel, HB
-1 nacht Feynan, eco lodge, FB
-2 nachten 3* hotel Petra, BB
-2 nachten green key desert camp Wadi Rum, HB
-4 nachten 3* hotel Aqaba, down town, BB
of
4 nachten in 4* hotel gelegen aan de South Beach van Aqaba.
-Entrée national park Dana
-Entrée national park Feynan
-nederlandse reisbegeleiding van dag 1 t/m 123, inclusief fotografie workshops & yoga les. (In het programma zijn enkele lessen en workshops opgenomen als idee. We kunnen dit uiteraard aanpassen).

Note: Hotel is Dana is simpel. Mogelijkheid dat er met meerderen op een kamer komen.

Prijs exclusief
- vlucht
- departure tax JD 40 (ipv visum)
- overige maaltijden
- fooi
- overige excursie
- overige toegangsprijzen

*Als je Jordanië binnenkomt via Aqaba dan betaal je JD 40 op het moment dat je terug vliegt.
Je visum krijg je bij aankomst en is dan gratis.

Entrée prijzen ( rond JD 86)
Citadel, Theater, museum Amman (JD 6)/  Jerash (JD 8) / St George kerk (JD 1) / Mt. Nebo(JD1) / Ma’in (JD 15)  / Petra (JD 50 of JD 55) /  Wadi Rum (JD 5)

 

Vlucht

Wij hebben er heel bewust voor gekozen om deze reis zonder ticket aan te bieden, omdat je dan zelf de vrijheid hebt om eerder te komen of langer te blijven.

Deze reis hebben we gebaseerd op de vluchten van ArkeFly, omdat ze direct op Aqaba vliegen en gunstige prijzen hebben.

 

Zakgeld
Extra kosten zijn uiteraard afhankelijk van je eigen uitgavenpatroon.
Een richtlijn voor uitgaven:
Eten en drinken: JD 250,00 per persoon.
Optionele excursies: JD 100,00 per persoon. (boottocht, Jeep tour, kamelenrit, Turks bad)
Fooien: JD 45 per persoon. (voor hotels, chauffeurs en gidsen)

Je kunt in Amman, Madaba, Petra en Aqaba pinnen. Het is aan te raden om de helft van het geld mee te nemen in euro’s of dollars. In veel winkels en restaurants kun je ook met creditcard betalen. 

Groepsgrootte
We reizen in een kleine groep tot 14 personen.

Passpoort en visum
Op het moment dat je Jordanië binnenkomt, moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Als je Jordanië binnenkomt via Aqaba betaal je alleen departure tax als je vertrekt en geen visum kosten bij aankomst.

Wat zelf mee te nemen
Wij raden aan om een sporttas of flexibele reistas mee te nemen en geen harde koffer.
Neem vooral niet teveel mee!
Wat je echt nodig hebt:
- reisverzekering (= verplicht)
- paspoort
- makkelijke kleding voor yoga lessen en matje of handoek
- wandelschoenen
- hoofdbedekking
- zonnebrandcrème
- medicijnen
- zwemkleding
- laagjes kleding